کمبود خواب در دانش آمو ان شیفت صبح

یکی از نیازهای اساسی و فیزیولوژیک انسان نیاز به خواب است. که بدون آن ادامه حیات برای او غیر ممکن است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته نه فقط انسان نیاز اساسی به خواب دارد بلکه حیوانات هم می خوابند. گویا خواب انرژی لازم را برای ادامه حیات و سازگاری موفق با محیط را برای انسان و حیوان تامین می کند. در این میان میزان خواب برای انسان ها در دوره های مختلف زندگی متفاوت است و انسان هر چه قدر جوان تر باشد به خواب بیشتری نیازمند است. برای همین نوزاد انسان بیشترین نیاز را به خواب دارد و بدون آن روند رشد و بالندگی او مختل خواهد شد. امروزه مشخص شده است که کمبود خواب تمرکز حواس و یادگیری را با مشکل مواجه می سازد و رشد ذهنی انسان کند می شود. در پی چنین واقعیت هایی است که محققان توصیه می کنند که کودکان و نوجوانان در شبانه روز 8 الی 9 ساعت بخوابند این در حالی است که شش و نیم الی هفت و نیم ساعت خواب برای بزرگسالان کافی است. نیاز به خواب در دوره نوجوانی که همزمان با رخداد بلوغ است و سوخت و ساز بدن افزایش پیدا می کند یک نیاز جدی و اساسی است. اما متاسفانه ما در مدارس (شهری) شاهد هستیم که بسیاری از دانش آموزان به عللی نمی توانند به قدر کافی بخوابند و کمبود خواب دارند و عوارض آن را تحمل می کنند.

به نظر می رسد که مدیریت خواب دانش آموزان توسط اولیاء امروز یک ضرورت است و در صورت عدم توجه ممکن است عواقب جبران نا پذیری را به دنبال داشته باشد. البته این مسئله می تواند یکی از وظایف دولت هم باشد همچنانکه در برخی از کشورها مثل آمریکا سازمان ملی خواب بوجود آمده است که در زمینه خواب کارهای زیادی را انجام می دهند و ما بیشتر اطلاعات علمی خود را در باره خواب از طریق آنها بدست می آوریم چنین سازمانهایی در کشور ما هم می تواند شکل گیرد.
انسان وقتی به دانش آموزان شیفت صبح مدارس ایران نگاه می کند تعجب می کند که چگونه بسیاری از کمبود خواب رنج می برند. آنها هر روزر صبح مجبور می شوند هفت و نیم صبح در مدرسه باشند در حالیکه آنها بعد از یازده شب به خواب رفته اند و یک ساعت قبل از آمدن به مدرسه بیدار شده و خود را آماده کرده اند. تازه بسیاری از آنها صبحانه هم نمی خورند و برخی از آنها در طول زنگهای اول و دوم دچار انقباضات شکمی شده و دل درد می گیرند.
از طرفی بسیاری از معلمین با توجه تجارب شغلی خود می گویند که دانش آموزان شیفت ظهر بهتر درس می خوانند و درصد قبولی آنها هم بیشتر است ( نویسنده خود سال های زیادی شاهد این مسئله بوده است) .
هر کس می داند معنی و مفهوم این مسئله یعنی چه.
آیا این امکان وجود ندارد که مثلا مدرسه یک ساعت دیرتر شروع شود یا مدارس شیفت صبح بعد از ظهر، فعالیت خود را آغاز کنند؟

نظرات 10 + ارسال نظر
نرگس سه‌شنبه 10 دی‌ماه سال 1387 ساعت 04:47 ب.ظ http://narges-m87.blogfa.com

سلام .خداقوت .وب آموزنده ای دارین .موفق باشید

شریفی سه‌شنبه 10 دی‌ماه سال 1387 ساعت 06:59 ب.ظ http://www.rgsem.blogfa.com

با سلام؛
"نپندار که تنها عاشورائیان را بدان بلا آزموده اند و لا غیر... . صحرای بلا به وسعت همه ی تاریخ است. ای دل تو چه می کنی؟ میمانی یا میروی؟ داد از آن اختیار که تو را از حسین جدا کند(شهید آوینی)"
دوست عزیز، موض.ع بندی و لینکهای روزانه وبلاگتون فوق العاده است. محتوای جالبی نیز دارید. اگر اجازه دهید از وبلاگتون بعنوان یکی از پیوندها استفاده می کنم.
موید و منصور باشید

باغ ادب سه‌شنبه 10 دی‌ماه سال 1387 ساعت 10:21 ب.ظ http://www.bagheadab.blogfa.com

درود برشما

آرین سه‌شنبه 10 دی‌ماه سال 1387 ساعت 11:02 ب.ظ http://ldshahrood.blogfa.com

سلا مطالبتان خواندنی و در نوع خود تازه بود . لطفا از وب آموزشی ما بازدید فرمایید و ما را از نظرات خود مطلع بفرمایید
با تشکر

انوری ثانی چهارشنبه 11 دی‌ماه سال 1387 ساعت 06:02 ب.ظ http://khateratam-dar-karam.persianblog.ir

اجازه:
این مشکل که راه حلش خیلی ساده است. من خودم به خوبی این مشکل رو حل کردم . اینطور که هر شب ساعت ده شب خوابم تا فردا ساعت شش صبح سرحال و شاداب بیدار باشم.(لبخند) { جدی گفتم ها }

reza eliasy پنج‌شنبه 12 دی‌ماه سال 1387 ساعت 08:57 ب.ظ http://www.carbon3.blogfa.com

با عرض سلام و خسته نباشید ...
خدمت دوست گرامی بلاگ مدرسه ....
جناب بسیار عالی بود....
خوشحال میشم به بلاگ کوچیک ما سری بزنید ...
موفق باشی.

الیاسی

مدیر مدرسه جمعه 13 دی‌ماه سال 1387 ساعت 11:42 ق.ظ http://modir-e-madrese.blogfa.com

در این مورد باید به نقش کمرنگ پدران و مادران و نقش پررنگ تلویزیون اشاره کرد. اگر واقعا کارشناسانه بنگریم باید بدانیم که یک دانش آموز ابتدایی ساعت 8 شب باید در رختخواب خود باشد تا فردا صبح از کمبود خواب رنج نبرد. برنامه های تلویزیونی ما هم که ماشاالله بزرگ و کوچک نمی شناسند و اکثر برنامه های طنز آن معمولا ساعت 10.5 به بعد شروع می شود. آموزش های خانواده در مدارس و موارد مشابه هیچکدام بر رخت خواب رفتن ساعت 8 بچه ها تاکیدی ندارند. بنابر این طبیعی است که دانش آموزان ما از کمبود خواب رنج ببرند و بدون صبحانه بر سر کلاس حاضر شوند.

سوگل پناهی دوشنبه 16 دی‌ماه سال 1387 ساعت 09:35 ب.ظ

من سوگل پناهی هستم من می گویم ما بچه ها که مدرسه ی غیر انتفاعی می رویم چه گناهی کردیم که کله ی سحر بلند می شویم وبه مدرسه می رویم درسرویس من یخ می کنم به آقای راننده می گویم بخاری را روشن کن می گوید که روشن است ولی در حالی که روشن نیست ولی فقط درجه اش زیاد است

فریده شنبه 17 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 08:19 ب.ظ http://class-avvali.persianblog.ir

سلام همکار عزیز
به موضوع مهمی اشاره کردید. من هم با نظرات جناب (مدیر مدرسه) موافقم.
پیروز و به روز باشید.

محمدیها جمعه 26 شهریور‌ماه سال 1389 ساعت 01:47 ق.ظ

اگه همه چیز درست و حساب شده باشه مثل اینکه شام زود خورده بشه تلویزیون سر ساعت نه شب خاموش بشه و از ساعت هشت شب به مرور زمان نور محیط را کم کنیم کمک میکنه که دانش آموز نوبت صبح به این روند عادت بکنه و شرطی بشه

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد