نمی خواهم به مدرسه بروم

مقاله زیر از وبلاگwww.ravanshena30.mihanblog.com می باشد.

والدین ، هیچ گاه اطمینان ندارند که آیا به اجبار کودک را به مدرسه فرستادن کار درستی است یا نه؟ آنها به طور دقیق نمی دانند که آیا کودک ، واقعا احساس ضعف و بیماری کرده یا مثل بسیاری از کودکان که گاهی دلشان نمی خواهد به مدرسه بروند بهانه گیری می کند. در خانه هایی که مدرسه رفتن کودکشان به صورت مشکل در آمده صبحهای زود، مالامال از اشک و دعوا و سر و صداست. بعضی از کودکان صبح که از خواب بیدار می شوند، می گویند که به مدرسه نمی رویم و تعداد دیگرشان تمارض به دل درد و سردرد می کنند، یا با آه و ناله اعلام می کنند که حالشان خوب نیست. مهم نیست فرزندتان چگونه حالت اضطراب و نارضایتی خود را نشان می دهد، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که شما با دلداری دادن ، اعتماد به نفس او را تقویت کنید؛ اما گاهی اوقات باید علایم فیزیکی را که باعث نشانه های بیماری فرزندتان می شود نادیده بگیرید و بهترین راه اصرار به اصل موضوع است که او باید به مدرسه برود. به نظر یکی از کارشناسان در این مواقع بهتر است بگویید: «عزیزم تو یک درجه هم تب نداری و چشمانت سرحال و شاداب است. مامان و بابا امروز کارهای مهمی دارند که باید انجام دهند. پس بهتر است به مدرسه بروی تا ما هم به کارهایمان برسیم.» با وجود این ، اگر به فرزندتان به دلیل این که واقعا بیمار است ، اجازه مدرسه رفتن را ندادید، او را مطمئن سازید که روز خوبی در خانه نخواهد داشت. او را در رختخوابش بخوابانید و در ساعات بعدی روز هم ، حتی اگر گفت حالش بهتر است ، اجازه بازی ندهید

دلایل اضطراب کودکان هنگام رفتن به مدرسه

دلایل متعددی وجود دارد که چرا کودکان 6-5 ساله از رفتن به مدرسه می گریزند، مهمترین و معمول ترین نارضایتی آنها عبارتند از: «من می خواهم فقط در خانه بمانم!» بعضی کودکان در این سن به زمان بیشتری برای سازگارکردن خود با قوانین و محیطهای جدید نیاز دارند. بازگشایی مدارس پس از تعطیلات تابستانی، به دنیا آمدن خواهر یا برادر، بیماری و یا مرگ یکی از اقوام می تواند باعث اضطراب و دلشوره کودک شود، حتی بچه ای که قبلا این طور نبوده ، ممکن است دچار این اضطراب ها شود.

راه حل:

با فرزندتان درباره آنچه که در روزهای مدرسه انجام می داده صحبت کرده و روی نکات مثبت و جالب توجه تاکید بیشتری کنید. ساعات روز او را طوری برنامه ریزی کنید تا احساس رضایت بیشتری کند. استفاده از وسایل کوچک و جالبی که به طور چشمگیری باعث کاهش اضطراب و تقویت اعتماد به نفسش می شود بسیار موثر است. از قبیل گذاشتن یادداشت هایی در ظرف غذایش ، حیوان کوچک عروسکی یا یک سری عکسهای خودش.

از مدرسه می ترسم!

بعضی کودکان 6 ساله به طور عجیبی از مدرسه می ترسند و به مادرشان می گویند: «من به مدرسه نمی روم و در خانه می مانم» ترس این کودکان ممکن است دلایل متعددی داشته باشد از جمله ترس از سوار شدن سرویس ، دعوا کردن با دوستش ، توبیخ شدن توسط معلم ، قادر نبودن به بستن بندهای کتانی (کفش) یا مسخره کردن او به خاطر عینکش.

راه حل:

با معلم او صحبت کنید و شیوه جدیدی را برای حل مشکل کودکتان پیدا کنید. به عنوان مثال اگر او را مسخره می کنند، به معلمش بگویید تا با بچه های دیگر صحبت کند. اگر از سرویس مدرسه می ترسد با راننده سرویس تماس بگیرید و از او بخواهید که فرزندتان را با اسم صدا کرده و به او خوشامد گوید و اجازه دهد که ردیف جلو بنشیند.

من مثل کودکان دیگر باهوش نیستم

هنگامی که کودکان برای سلامت جسمانی و عقلانی به مراکز سنجش سلامت مراجعه می کنند، اضطراب آنها به طور فزاینده ای زیاد می شود. در این مراکز کودکان 5-6 ساله ای هستند که احساس بدی درباره موفقیتشان در مقایسه با دیگر همکلاسی هایشان دارند.

راه حل:

اگر فکر می کنید که فرزندتان به کمک بیشتری نیاز دارد، به معلمش بگویید به او توجه و کمک بیشتری کند یا یک معلم خصوصی برایش بگیرید. به جای این که سعی کنید خودتان معلم کودکتان شوید همانند یک راهنمای خوب عمل کرده و به آن کاری که فرزندتان خوب انجام می دهد، تکیه کنید. او را مطمئن سازید که در صورت اشتباه انجام دادن کاری هیچ مساله ای پیش نمی آید و تنها انتظاری که از او دارید این است که سعی کند بهترین باشد.

علت نرفتن به مدرسه را دریابید

کشف کنید چه عاملی در مدرسه آنقدر کودکتان را آزار می دهد که از رفتن به آنجا خودداری می کند. با کودک صحبت و او را تشویق کنید تا تمام خبرها و اتفاقاتی را که باعث می شوند او به مدرسه نرود برای شما بگوید، این روش را هم بیازمایید. از کودک بخواهید فهرستی از آنچه در مدرسه مورد علاقه اش است و آنچه را که دوست ندارد با ذکر دلیل برای شما بگوید. ببینید آیا نشانه هایی از این که کودک از مدرسه رفتن نمی ترسد ولی از ترک خانه واهمه دارد می بینید یا خیر؟ ممکن است شما نتوانید به حل و رفع مشکل بپردازید، ولی می توانید به کودک کمک کنید با احساساتش کنار بیاید. با نشان دادن علاقه تان و درک مسائلش به او اطمینان خاطر بدهید. با دوستان و برادر و خواهرهای کودک صحبت کنید. شما اغلب می توانید با پرسش ، از احساساتش آگاه شوید. گاهی برادر یا خواهر بزرگتر می تواند اطلاعات مفیدی به شما بدهد یا شما را در حل و رفع مساله یاری کند. با معلم کودکتان صحبت کنید. مشکل را با او در میان بگذارید. سرآغاز این رفتار چه آموزشی و چه احساسی باشد، معلم باید از قضیه اطلاع داشته باشد و حتی ممکن است بتواند در حل و رفع آن مشکل کمک بزرگی برای شما باشد.

کودک را به مدرسه و محیط آن علاقه مند کنید

این راهها را برای تشویق کودک به منظور به مدرسه رفتن بیازمایید. با نظری مساعد درباره مدرسه صحبت کنید. روزهایی را که قرار است اتفاق خاصی در مدرسه بیفتد یا برنامه خاصی در مدرسه وجود دارد در تقویم علامت بگذارید، مثلا به کودک بگویید: «این هفته قرار است تمام بچه های کلاستان را برای بازدید از یک ایستگاه آتش نشانی ببرند. فکر می کنی چه چیزهای تازه ای ببینی؟ یادت باشد همه چیز را برای من تعریف کنی».

با دقت کافی وارد عمل شوید

اگر دلیل خاصی برای دوست نداشتن یا احساس ناراحتی فرزندتان نسبت به مدرسه وجود ندارد لازم است که شما کمی هوشیارتر و تیزبین تر باشید. درباره هر کدام از روزهای مدرسه اش با او صحبت کنید و عکس العملش را ببینید. اگر در کشف (یافتن) آنچه که باعث نارضایتی اش می شود به شما کمک کرد، شما نیز در حل این مشکل به او یاری دهید تا به اختیار خود بتواند به خودش کمک کند. همچنین با معلمش درباره روشهایی که ممکن است نظر او را نسبت به مدرسه عوض کند، صحبت کنید. در حقیقت با کار گروهی می توان ، نگرانی کودکان را درباره مدرسه کم کرد از جمله تشویق های معلم ، داوطلب شدن دانش آموزان ، زنگ تفریح برای استراحت و حتی اختصاص دادن ساعتی در هر هفته برای صحبت کردن مدیر مدرسه با شاگردان. بنابراین با استفاده از این روشها کودکان 5 6ساله دیگر احساس نگرانی و اضطراب برای مدرسه رفتن ندارند و روز به روز احساس راحتی و رضایت بیشتری خواهند کرد.

www.ravanshena30.mihanblog.com

نظرات 8 + ارسال نظر
hasan چهارشنبه 30 شهریور‌ماه سال 1390 ساعت 11:08 ب.ظ http://www.madre3online.blogfa.com

درود بر شما دوست عزیز.وبلاگ زیبا و پرمحتوایی دارید.
باکمال افتخار تبادل لینک را میپذیریم.تنها کافی است نام لینک خود را برایمان بفرستید.
نام لینک من(مدرسه آنلاین)

دوست عزیز من نتوانسبم لینکی یا ایمیلی یا ... از شما برای ارتباط پیدا کنم

بهادری جمعه 1 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 03:40 ب.ظ http://yademehr.blogfa.com/

سلام
فرا رسبدن ماه مهر و شروع دلنشین درس و مدرسه رو به شما تبریک می گم
دلایل اضطراب بچه ها تو این مقاله کامل ، بیان شده با اجازه ی شما من یک خاطره براتون تعریف می کنم .
پسر خواهرم ، سعید ، صبح که می شد می گفت سرم درد می کنه یا اینکه دلم درد می کنه و با گریه و زاری از خواهرم می خواست که اجازه بده مدرسه نره و تو خونه بمونه
خواهرم با نگرانی سعید رو می برد دکتر و با یک پلاستیک دارو به خونه برمی گشت !
سر دردها و دل دردهای سعید ادامه داشت و خواهرم حسابی نگرانش شده بود برای همین دکتر سعید رو عوض می کرد !
آخرین دکتر ، یک دکتر باتجربه بود که به جای نوشتن دارو ، به سعید گفته بود : "من دکترم و می دونم که تو مریض نیستی و این کلکها رو می زنی تا مدرسه نری ! باید راستشو به من بگی "
سعید به دکتر می گه یک پسر کلاس پنجمی ازش می خواد هر روز براش پول ببره و چون خواهرم به جای پول به سعید خوراکی می داده تا با خودش به مدرسه ببره سعید از ترس پسره جرات نداشته بره مدرسه !
پسره از خواهرزاده م حسابی زهر چشم گرفته و تهدیدش کرده بود که نباید به کسی در این باره حرفی بزنه !
ببخشبد خیلی طولانی شد ! در واقع با بیان این خاطره می خواستم بگم :
« علت نرفتن به مدرسه را دریابید »

وکام2 پنج‌شنبه 7 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 09:01 ق.ظ http://vecam2.blogfa.com

[گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل]

مهـــــرتان پاینده

[گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]
[گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]

سنگی بر گوری یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 10:20 ب.ظ http://kanoonemamerey1

خواب آن بیخواب را یاد آورید...مرگ در مرداب را یاد آورید...

hasan یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 11:00 ب.ظ http://www.madre3online.blogfa.com

سلام
وبلاگ خوب و پر محتوایی دارید.در صورت تمایل حاضر به تبادل لینک هستیم.
نام لینک من:مدرسه آنلاین

اسدی راد دوشنبه 2 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 11:25 ب.ظ http://dirinerooz.blogfa.com

سلام همکار عزیز
چند وقتی بود به وبلاگتون نیومده بودم
تقریبا بیشتر مطالبو خوندم
مثل همیشه عالی بود
موفق باشی

جاوید جمعه 6 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 08:16 ب.ظ http://www.gapilig.blogfa.com

سلام. ممنون از وبلاگ زیباتون.

مسعود زبردست سه‌شنبه 10 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 01:58 ب.ظ http://sanjesh2010.ir

قابل توجه مدیران محترم مدارس در مقاطع سه گانه و مراکز پیش دانشگاهی
نرم افزارهای تجزیه و تحلیل نمرات مستمر با کاربرد فراوان، سریع و دقیق برای مقاطع سه گانه به تفکیک: برای مراکز پیش دانشگاهی، دبیرستانها، هنرستانها، مدارس راهنمایی (عادی، مختلط، شاهد و شبانه روزی) و مدارس ابتدایی که خود شامل دو بخش: کمی « برای ارزشیابی نمرات مستمر»، و توصیفی « با کارائی فوق العاده سریع و آسان با تحلیلی متفاوت»، آماده ارائه به مدارس می باشد.استفاده از این نرم افزارها اطلاعات جامع و دقیقی را مطابق با آیین نامه امتحانات با صرف کمترین زمان ممکن در اختیار بازرسین، مسئولین مدرسه، اولیای دانش آموزان و خود دانش آموز قرار خواهد داد که در نهایت منجر به تصمیم گیری صحیح مدیران و اولیاء خواهد شد.لازم به ذکر است که این نرم افزارها از طرف تهیه کننده پشتیبانی خواهد شد و برای سال های آینده هم قابل استفاده می باشند.
چند مورد از عملکردهای نرم افزار:
• ثبت کارنامه ماهیانه ی دانش آموزان با جزئیات کامل.
• محاسبه درصد قبولی و میانگین نمرات دانش آموزان.
• ترسیم انواع نمودار درصد قبولی و میانگین نمرات.
• تا هفت بار ارزشیابی و تحلیل در طول سال تحصیلی.
• بررسی رشد و افت نمرات بصورت درس به درس.
• تحلیل ماهیانه نمرات در سطح کلاس، پایه و مدرسه.
• تحلیل جامع نمرات دانش آموزان برای مشاور.
• تدوین لیست دبیر به تفکیک دروس برای هر پایه.
• تدوین راهنما برای قسمت های مختلف نرم افزار.
• توصیف وضعیت نهایی دانش آموزان.
• رتبه بندی دانش آموزان در سطح کلاس، پایه و مدرسه.
• مقایسه دانش آموزان شاهد و غیر شاهد در مدارس شاهد.
• مقایسه دانش آموزان خوابگاهی و غیر خوابگاهی در مدارس شبانه روزی.
• استفاده ساده ، سریع و آسان برای کاربران بدون نیاز به تخصص قبلی.
• تحلیل ماهیانه عملکرد دبیران و بررسی نقاط ضعف و قوت کار آنها.
• ارزشیابی توصیفی با رویکردی متفاوت برای مدارس ابتدایی.
• سی دی اورجینال با پشتیبانی و گارانتی دائمی از طرف تهیه کننده.
• قابل استفاده برای سال های آینده.
• استفاده بیش از 4000 مدرسه در سراسر کشور.
• پذیرش نماینده فعال فروش با پنل اختصاصی و پورسانت عالی.
جهت کسب اطلاع بیشتر به وبسایت زیر مراجعه فرمایید
http://www.sanjesh2010.ir/

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد